Мереке кезінде тез бұзылатын және термиялық өңдеуден өтпеген өнімдер аса қауіпті екен.
Наурыз мерекесінде дастархан басында уланудың алдын алу үшін не істеу керек? Денсаулық сақтау министрлігі халыққа маңызды кеңестер ұсынды. Бұл туралы Massaget.kz хабарлады.
Наурыз мерекесі кезінде дастархан молынан жайылады: наурыз көже, ет тағамдары, салаттар мен сүтті сусындар міндетті түрде ұсынылады. Алайда тез бұзылатын және термиялық өңдеуден өтпеген өнімдерден ас улануы мен инфекциялық аурулар туындауы мүмкін.
Бұдан бөлек ДСМ мамандары іс-шара ұйымдастырушыларға да маңызды кеңестер берді:
Айта кетейік, биыл қазақстандықтар Наурыз мерекесінде 5 күн демалады.